- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
גזר דין בתיק ת"פ 11953-10-13
|
ת"פ בית המשפט המחוזי בירושלים |
11953-10-13
31.3.2014 |
|
בפני : אמנון כהן שופט בכיר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד שמוליק ברזילי |
: בלאל אבו חלף עו"ד עלי קווסמי |
| גזר דין | |
בהתאם לאמור בכתב האישום המתוקן, בתאריך 24.9.13, צעדו חמשת המתלוננים בירושלים. חזותם הייתה חרדית. באותה עת, התקרב אל הצומת רכב השייך לנאשם והנהוג על ידי הנאשם ועימו נסעו שניים או שלושה אנשים נוספים שזהותם אינה ידועה למאשימה.
הנאשם הודה, כי סמוך למעבר החצייה, הבחין במתלוננים, האט את מהירות הרכב והמתלוננים החלו לחצות את הכביש. במהלך חציית הכביש על ידי המתלוננים, האיץ לפתע הנאשם את נסיעת הרכב בכוונה לפגוע במתלוננים, אשר רצו בהמשך כיוון תנועתם וקפצו אל המדרכה שמנגד.
לאחר כ-15 מטר, עצר הנאשם את הרכב ויצא ממנו עם האחרים לכיוון המתלוננים.
בשלב זה, החלו האחרים להכות את אחד המתלוננים, כאשר אחד האחרים מצליף בו באמצעות חגורת מכנסיו לכיוון הצוואר, ויתר האחרים מכים אותו באגרופים ובבעיטות, כאשר הנאשם נוכח במקום עימם. כתוצאה מכך, נגרמו למתלונן שריטות בצווארו, חבלות בידו ורצועת שעונו נקרעה.
כאמור, הורשע הנאשם בכך, שבמעשיו פעל בכוונה להטיל באדם נכות או מום או לגרום לו חבלה, ניסה לפגוע באדם שלא כדין בנשק מסוכן וכן תקף אדם שלא כדין וגרם לו חבלה של ממש כשנוכחים עימו שניים או יותר שחברו יחד לביצוע המעשה.
הסדר הטיעון לא התייחס לעניין העונש, אך הוסכם, כי יוגש תסקיר מטעם שירות המבחן. כמו כן, הוסכם, כי התביעה לא תעתור לחילוט רכבו של הנאשם, כי הנאשם ישלם קנס בשווי 30% מערך הרכב ממחיר המחירון ויפצה את המתלונן, יוסף חיים הרוש, בסך 500 ש"ח.
שירות המבחן ציין, כי לנאשם אין הרשעות קודמות וכי הוא התקשה לקחת אחריות על מעורבותו בכתב האישום.
שירות המבחן העריך, כי לשליחתו של הנאשם למאסר בין כותלי הכלא, "יהיו השלכות קשות ופוגעות מאוד בו". בסופו של תסקיר, המליץ שירות המבחן להטיל על הנאשם מאסר שירוצה בעבודות שירות.
למניעת ספק, בטרם הטיעונים לעונש, ביקשתי את עמדת הנאשם ובא כוחו לעניין הודאתו בכתב האישום המתוקן ולאחר שהן הנאשם והן בא כוחו חזרו והודו בפניי, בכתב האישום המתוקן, שמעתי את הטיעונים לעונש.
התביעה טענה, כי מדובר בעבירות חמורות שבוצעו על רקע אידאולוגי, וזאת לנוכח חזותם החרדית של המתלוננים.
התביעה הציגה שני פסקי דין בהם הוטלו עונשי מאסר ממושכים על עבירות דומות.
בע"פ 7555/11 פלוני נ' מדינת ישראל, היו העובדות דומות לעובדות שבפנינו ובית המשפט העליון אישר עונש של 3 שנות מאסר על קטין, אשר הורשע בעבירות של קשירת קשר לפשע ובעבירה של חבלה בכוונה מחמירה.
באותו מקרה, נהג הנאשם ברכב לכיוונו של המתלונן ונסע לעברו מתוך כוונה לפגוע בו, אך המתלונן זז הצידה והצליח להתחמק. לאחר מכן, יצאו הנאשם ואחיו מהרכב והכו את המתלונן בחוזקה בכל חלקי גופו.
לטענת התביעה, מתחם העונש ההולם נע בין 4 ל-8 שנות מאסר ו" הנאשם נמצא ברף התחתון של המתחם".
ב"כ הנאשם לא טען למתחם עונש אחר.
ב"כ הנאשם טען, כי אין מדובר באירוע על רקע אידאולוגי, אלא באירוע תקיפה רגיל, לאחר שהנאשם נסחף על ידי אחרים.
ב"כ הנאשם ביקש להתחשב בהמלצת שירות המבחן, בהודאת הנאשם, בהעדר עבר פלילי ובגילו הצעיר. בנוסף, ביקש ב"כ הנאשם להתחשב בעובדה שהנאשם היה עצור 45 יום ולאחר מכן שוחרר למעצר בית מלא.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
